Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Tbs`er eist opname in kliniek via rechter

ASSEN. De tot tbs met voorwaarden veroordeelde R.C. uit Kampen probeert via de civiele rechter opname in de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Assen af te dwingen. De veertiger is naar eigen zeggen ”een groot gevaar voor de maatschappij”, maar loopt niettemin vrij rond in zijn woonplaats. De Asser kliniek wil C. niet opnemen na een mislukte proefbehandeling en een alternatief is op korte termijn niet voorhanden. De rechtbank in Zwolle veroordeelde C. op 25 maart tot 270 dagen celstraf en tbs met voorwaarden wegens een ernstige doodsbedreiging. Hij had toen de celstraf al bijna uitgezeten en werd op 16 april vervroegd vrijgelaten. Uitspraak vrijdag.