Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Radio Voorkeur

De avonden. Gesprek met dichter Co Woudsma die onlangs, samen met dichter Patty Scholten, het Dèr Mouwgenootschap heeft opgericht. Beeldend kunstenaar Beaty Czetö bespreekt een documentaire over de Schiedamse kunstenaar Diet Wiegman. Ook gesprek met de Vlaamse schrijver en dichter Ruth Lasters. Radio 6, 20.02-22.00u.

Hoe? Zo! Wetenschapsprogramma ontvangt Valerie Frissen, hoogleraar ICT & sociale verandering aan de Erasmus Universiteit én hoofd ICT bij TNO. Zij praat o.a. over de concurrentie tussen de virtuele en de echte wereld. Radio 5, 21.03-22.02u.

Night Waves. De Schotse journalist Isabel Hilton en ex-redacteur van The Economist Bill Emmot over de rol van Japan ten opzichte van China en India. Radio 5, 22.02-23.00u.

Casa Luna. Wim van Lieshout, directeur van de Huisvuil Centrale praat over innovatie in de afvalverwerking n.a.v. van de eerste bio-energiecentrale op afvalhout die in Alkmaar wordt geopend. Van het hout afkomstig uit het huishoudelijk afval worden 60.000 huishoudens van stroom voorzien. Radio 1, 0.00-0.45u.