Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

OPEC gaat in vier jaar olieproductie fors verhogen

Rome, 22 april. Het oliekartel OPEC is van plan tussen nu en 2012 de olieproductie te verhogen met 5 miljoen vaten per dag. Dat heeft de secretaris-generaal van de OPEC, Abdalla Salem el-Badri, vandaag gezegd op een energieconferentie in Rome. De twaalf OPEC-lidstaten, waaronder Koeweit, Saoedi-Arabië en Venezuela, investeren volgens El-Badri de komende vier jaar circa 100 miljoen euro in de uitbreiding van de productiecapaciteit. Daarnaast investeren de landen ruim 30 miljard euro in uitbreiding van raffinagecapaciteit.