Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Media

nrcnext.nl/geld

Deze bijlage gaat verder op nrcnext.nl met meer artikelen, prijzen en een geldblog.

Meer artikelen

In nrc.next staan elke week verhalen over geld, waaronder artikelen over sparen. Erica Verdegaal blogt regelmatig over de gevaren van een woekerpolis, en hoe te voorkomen dat je een dergelijke polis afsluit.

Deze en andere stukken via nrcnext.nl/sparen

Discussie

Zit sparen in je aard, doe je het uit pure noodzaak of word je ertoe aangezet door, bijvoorbeeld, je werkgever of ouders?

Deel je ervaringen en tips via nrcnext.nl/opinie

Blog Erica Verdegaal

Econoom Erica Verdegaal blogt drie keer per week op nrcnext.nl. Ditmaal vertelt ze over haar eerste spaargeld, een wekelijks bedrag van 5 cent dat verdween in een huidkleurige, plastic spaarpot: „Dit kunststoffen geval met krulstaartje en zelf gesneden spaargleuf, kon ik met twee handjes niet omvatten; blijkbaar was ik een jaar of vier.”

Lees deze en andere blogs van Erica Verdegaal via nrcnext.nl/erica

Vul de enquête in en win!

Voor deze bijlage heeft nrc.next een enquête ontwikkeld. Wij zijn benieuwd naar je spaargedrag. Want hoe saai sparen ook lijkt, de dromen erachter zijn misschien best spannend. Laat via de site weten waarover je twijfelt of twijfelde. Onder de invullers van de enquête verloten boeken van Janneke Vreugdenhil en Rob Wijnberg.

Vul de enquête in via nrcnext.nl/spaar

Stel je vraag

Heb je nog vragen over sparen of heb je vragen over geld in het algemeen? Onze geldexperts Cleo Scheerboom, Marike Kerbert en Erica Verdegaal helpen je verder.

Heb je een vraag? Mail naar nextgeld@nrc.nl