Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Mild

De middagtemperaturen blijven voorlopig op een fraai voorjaarsniveau, met uitzondering van vrijdag; die dag lijkt een kleine kiltedip te brengen.

Ondertussen neemt geleidelijk het aandeel wolkenvelden toe, waardoor er in het weekeinde slechts een paar opklaringen overblijven.

Vanavond en vannacht is het zuidwesten gevoelig voor wat bewolking. De wind valt grotendeels weg en het koelt af tot een graad of 6, in Groningen plaatselijk tot plus 3 graden.

Morgen blijft de wind kalm, met slechts een lichte bries vanuit het zuidoosten. Er is in eerste instantie veel zonneschijn, maar vanuit Zeeland begint bewolking zich geleidelijk uit te spreiden.

De meeste zonuren worden opgetekend door het noorden en het gehele noordoosten, terwijl later op de dag in de Zeeuwse gebieden wat lichte regen mogelijk is. De temperatuur zal ’s middags veelal rond 18 graden schommelen.

In de avond en tijdens de nacht naar donderdag kan overal een bui vallen. Met lokaal een klap onweer.

De restanten van die storing veroorzaken donderdag vrij veel wolkenvelden en lokaal een bui. De wind is dan inmiddels naar het zuidwesten gedraaid en kan later op de dag in het Waddengebied nu en dan vrij krachtig zijn, 5 Bft.

Na donderdag blijft bewolking de boventoon voeren. Het ziet ernaar uit dat als er neerslag valt, dat vooral in het noorden zal zijn.