Haenen nieuwe directeur van het Muziekgebouw

amsterdam, 22 april. Tino Haenen (1956) is benoemd als directeur van het Muziekgebouw aan `t IJ in Amsterdam. Per 1 juni volgt Haenen Jan Wolff op, die met pensioen gaat. De Vlaming Haenen was artistiek directeur van Ars Musica in Brussel, het belangrijkste Belgische festival voor hedendaagse muziek. Daarvoor was Haenen verbonden aan Internationaal Kunstencentrum deSingel in Antwerpen. Hij was verantwoordelijk voor de programmering van oude tot en met hedendaagse muziek, en had de supervisie over de programmering en de productie van de jazz- en wereldmuziekconcerten. Het muziekgebouw meldt op haar website dat Haenen ”de artistieke lijn die is ingezet door Jan Wolff zal continueren en van nieuwe impulsen voorzien.” Naast Haenen benoemd de Raad van Toezicht van het Muziekgebouw binnenkort ook een nieuwe zakelijk leider.