Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Cleveland en Utah winnen ook tweede play-offduel NBA

CLEVELAND, 22 april. Cleveland Cavaliers en Utah Jazz hebben hun voorsprong in de play-offs van de Amerikaanse profcompetitie NBA vergroot. Beide basketbalploegen wonnen gisteravond in de eerste ronde ook hun tweede wedstrijd en leiden in de best-of- seven met 2-0. De Cavaliers wonnen in eigen huis van Washington Wizards (116-86). LeBron James was met dertig punten en negen rebounds de meeste productieve speler van de thuisploeg. Donderdag is de derde wedstrijd in Washington. Utah Jazz versloeg de Houston Rockets (84-90). Met twee uitoverwinningen op zak kan Utah Jazz in eigen huis het karwei afmaken. De ploeg won in de reguliere competitie 37 van de 41 thuisduels en werd daarmee de best presterende thuisploeg van de NBA.