Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Arbiter doelwit van bedreigingen

ZEIST, 22 april. Scheidsrechter Pol van Boekel is het doelwit van bedreigingen. Dat bevestigde een woordvoerder van de voetbalbond KNVB vandaag naar aanleiding van een artikel in het AD. De auto en het huis in Venray van de 32-jarige Van Boekel zijn besmeurd. De politie onderzoekt de bedreigingen. Begin april kwam de scheidsrechter in het nieuws toen hij Roda JC-speler Cheikh Tioté in de wedstrijd tegen NEC van het veld stuurde na een vermeende overtreding. Ook de fel protesterende trainer Raymond Atteveld en verzorger Norbert Keulen werden naar de tribune verwezen. Of de bedreigingen zijn begonnen naar aanleiding van dat duel wilde de woordvoerder van de KNVB niet zeggen.