Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Amnesty: LRA blijft mensen ontvoeren

Kampala, 22 april. De Oegandese rebellenbeweging het Verzetsleger van de Heer (LRA) heeft volgens Amnesty International in de afgelopen weken zeker 350 personen ontvoerd in Zuid-Soedan, Congo en de Centraal Afrikaanse Republiek. Vorige week zou LRA-leider Joseph Kony na twee jaar onderhandelen een vredesakkoord tekenen met de Oegandese regering om zo een einde te maken aan de 22 jaar oude burgeroorlog, maar hij kwam niet opdagen. Vermoedt wordt dat hij te bang was om gearresteerd te worden en aan het Internationale Strafhof in Den Haag te worden uitgeleverd. Daarna meldden LRA-woordvoerders dat een andere commandant van het LRA, Okot Odhiambo, en negen medestrijders zijn omgekomen bij interne gevechten tussen voor- en tegenstanders van het akkoord.