Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Algerije investeert in LNG-terminal

Rome, 22 april. Het Algerijnse staatsbedrijf Sonatrach wil samen met Nederlandse ondernemingen een LNG-terminal oprichten op de Maasvlakte. Dit heeft minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken gisteren gezegd in Rome, waar zij een gesprek had met Sonatrach-topman Mohamed Meziane. Van der Hoeven woont een bijeenkomst bij van ministers van olieproducerende en van olieconsumerende landen. Belangrijk onderwerp van gesprek is de groeiende belangstelling voor aardgas, nu olievoorraden steeds moeilijker te ontginnen zijn.