Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

3 TENTOONSTELLING

Collage van David Maroto
Collage van David Maroto Maroto, David

Collage Rocks

Rotterdam: Centrum Beeldende Kunst. T/m 18 mei, di-zo 12.00-17.00u. www.cbkrotterdam.nl

Al ruim een eeuw grijpen kunstenaars regelmatig naar de schaar om foto’s, kranten, tijdschriften en zelfs schilderijen te verknippen en te herordenen. Dadaïsten deden het om chaos te scheppen, popartkunstenaars als ode aan de explosief groeiende beeldcultuur, situationisten als kritiek op de spektakelmaatschappij. Collage Rocks laat werk zien van zes collagekunstenaars: Jeroen Evertz, Freek Drent, Saminthe Ekeland, David Maroto, Jan van Nuenen, Elza Jo.