Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

2 Voorbereiden

Waar ligt ’t ook alweer?
Waar ligt ’t ook alweer?

Online reisgids

www.schmap.com

De voorbereiding op een vakantie is bijna net zo leuk als de vakantie zelf. In een reisgids lekker lezen over de geschiedenis van Londen en alvast hotspots uitkiezen die je sowieso wilt bezoeken. De ellende met reisgidsen is echter dat de kaartjes bijna altijd aan het begin van een hoofdstuk staan, waardoor je heen en weer blijft bladeren. En het leesgenot gaat er aanzienlijk op achteruit als je om de vijf minuten die handige grote wegenkaart van Zuidoost-Engeland moet omvouwen om te kijken waar Buckingham Palace ligt. Dankzij schmap.com is deze frustratie verleden tijd. Je kunt informatie bekijken over je bestemming. Met links op je scherm een virtueel kaartje, in het midden de lijst met hotels, musea of wat je dan ook maar aan het bekijken bent, en helemaal rechts de omschrijving van het restaurant, de pub of de disco die je aanwijst met de cursor. (MK)