Simsive wint Christina Concours

Het Prinses Christina Concours voor jong muzikaal talent bracht gistermiddag in het Haagse Lucent Danstheater negen finalisten, na voorronden geselecteerd uit vierhonderd deelnemers. Bij de categorie van conservatoriumleerlingen en deelnemers aan de vooropleiding was de eerste prijs voor de 16-jarige Amsterdamse pianiste Sophiko Simsive.

Ze won onder andere een solistisch optreden met het Residentie Orkest, een masterclass bij een bekende musicus naar eigen keuze. en een meerjarige financiële ondersteuning. De tweede prijs was voor de violiste Emmy Storms (19) en de pianiste Vera Kooper (19).

In de categorie 15-19-jarigen won de klarinettist Timo Tromp (17). In de categorie 12 t/m 14-jarigen waren er eerste prijzen voor de celliste Ella van Poucke (13) uit Almere-Buiten) en de violist Arthur Rusanovsky (14) uit Amstelveen. Ze wonnen masterclasses bij het Reizend Muziek Gezelschap.