Microsoft klaagt Nederlands softwarebedrijf aan

Rotterdam, 21 april. Microsoft heeft het Nederlandse softwarebedrijf Unicaresoft Corporation voor de rechter gedaagd wegens een anti-chatprogramma. Unicaresoft heeft een reguleringsprogramma ontwikkeld om kinderen te beschermen tegen te veel internetten en chatten. Dit programma, Msnlock genaamd, is volgens hen door ouders makkelijker te bedienen dan de bestaande programma`s. Microsoft, eigenaar van de merknaam MSN, wil dat alle geclaimde domeinnamen op internet worden overgedragen en dat de merknaam wordt veranderd. Dit laatste is al gebeurd. Het programma heet nu Benzoy. Unicaresoft is een initiatief van bezorgde ouders en softwareontwikkelaars. Volgens Microsoft is het hun beleid om merknamen te beschermen. Het kort geding dient woensdag in Den Haag.