Franse temperaturen

In het Franse binnenland wordt het vanmiddag 15 tot 18 graden. Bij ons lopen we daar nog duidelijk op achter, maar dat gaat veranderen. De zachte lentelucht van boven Frankrijk trekt het komende etmaal heel langzaam over ons land.

Vanmiddag zien we dat de overgang met de zachte lucht zich al aankondigt. In de vorm van bewolking en ook wat regen wel te verstaan, vooral in het zuiden van het land. In de noordelijke regio’s schijnt de zon geregeld. Vanavond, vannacht en morgen wordt het weer echter geleidelijk milder. Maar er kan nog een beetje regen vallen.. Het koelt af tot 5 graden.

Morgen overdag is het overal droog. Vooral in het noorden breekt hier en daar de zon even door.

Verder is er veel bewolking die in de middag en avond in het zuiden en delen van het westen een paar buien produceert. Het meest opvallend zijn echter de temperaturen: het wordt 13 à 14 graden langs de noordkust tot rond 18 graden in het zuiden.

Die hoge waarden houden we de komende week vast, maar daarbij valt ook zo nu en dan regen. Later in de week wordt het waarschijnlijk nog wat zachter.