Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Milieu en natuur

Amsterdamse voorstad

De strijd die burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere samen met 40 pr-medewerkers tegen het imago van `lelijkste stad van Nederland` voert is onzinnig (`Wij zijn wel leuk`. Zaterdag &cetera, 12 april). Almere is in feite een wat verder gelegen suburb van Amsterdam en zou zich daarmee gelukkig moeten prijzen. Geen enkele uit de kluiten gewassen klomp nieuwbouw bij Parijs zou de ambitie tentoonspreiden om de concurrentie aan te gaan met de Lichtstad. Inwoners van Almere kunnen gebruik maken van de prachtige culturele en andere faciliteiten van Amsterdam. Dat wordt echter bemoeilijkt door de slechte OV-verbindingen, met name `s avonds en `s nachts. Het is gezien de megalomane ambities van Jorritsma en andere lokale politici met een beperkt denkraam blijkbaar te veel gevraagd de noordelijke randstad als één urbaan gebied te beschouwen, waarbij de bevolking van suburbane randgebieden als Almere erbij gebaat is om goede verbindingen met de goede voorzieningen in Amsterdam.