Johan Simons

In 2010 wordt hij artistiek leider van de Münchner Kammerspiele: de Nederlandse regisseur Johan Simons omarmt het Duitse theater. Amsterdam, 28-01-08. Johan Simons, regiseur van de opera "Die Entfuhrung aus dem Serail" van W.A. Mozart, bij de Nederlandse Opera. Foto Leo van Velzen NrcHb
In 2010 wordt hij artistiek leider van de Münchner Kammerspiele: de Nederlandse regisseur Johan Simons omarmt het Duitse theater. Amsterdam, 28-01-08. Johan Simons, regiseur van de opera "Die Entfuhrung aus dem Serail" van W.A. Mozart, bij de Nederlandse Opera. Foto Leo van Velzen NrcHb Velzen, Leo van

München

In 2010 wordt hij artistiek leider van de Münchner Kammerspiele: de Nederlandse regisseur Johan Simons omarmt het Duitse theater. Opmaat voor zijn leiderschap vormt de voorstelling Hiob, door Simons geregisseerd. Dit keer koos Simons een roman van Joseph Roth uit 1930 over de Oost-Europese jood Mendel Singer die met vrouw en dochter naar Amerika emigreert. Daar verliest hij zijn gezin en dan verandert Mendel in een oudtestamentische Job, een felle aanklager.

Première 19 april. 22, 24, 29 april & 13 mei. Inl 0049-8954 818 18 1 & www.muenchner-kammerspiele.de