Film van de dag

Scène uit de film Petit coupures van regisseur Pascal Bonitzer. Petites Coupures (Pascal Bonitzer, 2002) Ned. 2, 23.50-1.25u. Elke film waarin Daniel Auteuil speelt is vrijwel altijd de moeite waard. Hier speelt hij journalist Bruno, die in een midlifecrisis zit. Hij is getrouwd, heeft een minnares (Ludivine Sagnier) en valt ook voor de moeilijk te doorgronden Béatrice (Kristin Scott Thomas). Petites Coupures Year: 2003 Director: Pascal Bonitzer Kristin Scott Thomas, Daniel Auteuil
Scène uit de film Petit coupures van regisseur Pascal Bonitzer. Petites Coupures (Pascal Bonitzer, 2002) Ned. 2, 23.50-1.25u. Elke film waarin Daniel Auteuil speelt is vrijwel altijd de moeite waard. Hier speelt hij journalist Bruno, die in een midlifecrisis zit. Hij is getrouwd, heeft een minnares (Ludivine Sagnier) en valt ook voor de moeilijk te doorgronden Béatrice (Kristin Scott Thomas). Petites Coupures Year: 2003 Director: Pascal Bonitzer Kristin Scott Thomas, Daniel Auteuil PHOTOS12

Petites Coupures. Elke film waarin Daniel Auteuil een rol speelt is vrijwel altijd de moeite waard. Zo ook Petites Coupures van oud Cahiers du Cinéma-criticus Pascal Bonitzer. Auteuil speelt de communistische journalist Bruno die in een midlifecrisis zit. De ineenstorting van het communisme draagt sterk bij aan zijn gevoelens van onbehagen. Hij is getrouwd, heeft een jonge minnares (Ludivine Sagnier) en is ook niet onverschillig voor de charmes van Béatrice, een moeilijk te doorgronden vrouw (Kristin Scott Thomas) die hij ontmoet bij zijn oom in Grenoble. Dat moet tot ellende leiden. Bonitzer inspireerde zich op Dante’s Goddelijke Komedie; Bruno strandt in het woud, ontmoet daar Béatrice en krijgt zijn leven weer min of meer op het spoor. Soms moet je jezelf even verliezen, voordat je weer op het juiste pad terecht komt. (Pascal Bonitzer, 2002, F/GB), Ned. 2, 23.50-1.25u.

André Waardenburg