Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

een weekeinde vol sport

Voetbal eredivisie, RTL 4, zon 19.00 uur

De laatste ronde! PSV heeft inmiddels zijn kansen verspeeld om thuis de landstitel te winnen. De ploeg wordt hoogstwaarschijnlijk in Arnhem bij Vitesse landskampioen. Hoewel Ajax ook nog een klein kansje heeft: als de ploeg thuis wint van Heracles en PSV verliest, dan gaat de schaal naar Amsterdam. Feyenoord (tegen Roda JC), Heerenveen (Excelsior) en FC Twente (Willem II) strijden om twee tickets voor de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. Alle drie spelen thuis. Excelsior en VVV strijden om degradatie, waarbij Excelsior een puntje voor staat.

Korfbal, zaalfinale, Ned.1, zat 18.18 uur, zonnetour.nl

In een uitverkocht Ahoy spelen Koog Zaandijk en DOS’46 de korfbal zaalfinale. Koog Zaandijk is de eerste nummer één van de competitie die in de finale staat. Voor de korfballers van DOS’46 is het de vierde keer op rij dat ze in de finale staan. Studio Sport zendt de samenvatting uit van de wedstrijd.

Voetbal eerste divisie, RTL 7, vrij 19.40 uur (live) en 22.15 uur

Vanavond al wordt de titelstrijd in de eerste divisie beslecht. Welke ploeg wordt kampioen en promoveert naar de eredivisie: Volendam of RKC? Beide clubs hebben evenveel punten. Volendam heeft een iets beter doelsaldo (plus 43 om plus 39) maar speelt een lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, zesde op de ranglijst (live op tv). RKC ontvangt in Waalwijk Fortuna Sittard (16de).

Wielrennen, Amstel Goldrace, Ned.1, zon 13.09u

Er staan zondag vijftien Nederlandse wielrenners aan de start van de Amstel Gold Race. De Nederlandse ploegen Rabobank en Skil-Shimano leveren beide vijf Nederlanders. Team Slipstream zet twee renners in die de klassieker uit de ProTour rijden. Sebastian Langeveld kan vanwege een blessure niet deelnemen. Hij heeft nog te veel last van de kwetsuur die hij zondag opliep bij Parijs-Roubaix.

WK snooker (t/m 5 mei), zat en zon op Eurosport en BBC

John Higgins verdedigt vanaf morgen zijn wereldtitel snooker in Sheffield. De enige Nederlander die ooit in de finale heeft gestaan is Jan Verhaas. Hij was in 2003 de eerste niet-Britse scheidsrechter die een WK-snookerfinale mocht leiden. Verhaas behoort nog altijd tot de topscheidsrechters. Het WK is bijna de hele dag te zien op tv; op BBC en/of Eurosport.