Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Warmer

Wanneer we naar de verwachte temperaturen van deze week kijken, zien we dat de maxima elke dag minimaal een graadje stijgen. Het is dan wel allemaal wat minder uitbundig dan vorig jaar rond deze tijd, maar zoals het er nu naar uit ziet gaan we zondag de 18 graden halen.

Momenteel hebben we te maken met een warmtefront dat zich uitstrekt vanaf de Noordzee tot aan Polen. Vanuit het noordoosten beweegt dit front steeds verder over ons land. De eerste kenmerkende bewolking van dit front was vandaag al zichtbaar boven de noordelijke provincies.

Deze wolkenvelden en de stapelwolken die in de loop van de dag zijn ontstaan zullen vanavond steeds meer oplossen, waardoor de zon zich ook in het noorden op veel plaatsen nog even laat zien.

In de nacht koelt het wel weer behoorlijk af, maar de temperatuur zal niet verder dalen dan tot plaatselijk een graad of 3. Later trekt vanuit het oosten weer wat nieuwe bewolking ons land binnen. Morgen blijft die bewolking overheersen. Het is overwegend droog, maar de kans op een buitje is lokaal wel aanwezig. De temperatuur loopt ten opzichte van vandaag een graadje op, tot een maximum van 13 graden.

Zaterdag is er wat meer kans op regen, maar wordt het wederom een graadje warmer. Daarna wordt het algehele weerbeeld wat opener en zijn er perioden met zon. De temperatuur stijgt in het zuiden tot 18 graden en in de rest van het land tot gemiddeld een graad of 16.