Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Atletiek

Olympisch stadion officieel open

Een impressie van ‘Bird’s nest’
Een impressie van ‘Bird’s nest’

Het pronkstuk van de Olympische Spelen in Peking, het nieuwe nationale stadion, is gisteren geopend. De arena, ofwel Bird’s Nest, kostte ruim 300 miljoen euro. In het stadion vinden onder meer de openings- en sluitingsceremonie en de atletiek- en voetbalfinales plaats. Tijdens de bouw kwamen volgens de autoriteiten twee werknemers om het leven. Mediaberichten over tien doden zijn ontkend. (ANP, Reuters)