Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Extra peloton even naar Uruzgan

DEN HAAG, 16 APRIL. De Nederlandse troepenmacht in Uruzgan wordt tijdelijk versterkt met een extra wachtpeloton van 30 tot 40 man. Hierdoor ontstaat ruimte om meer militairen te sturen naar Deh Rawood en de Baluchi-vallei waar het de afgelopen tijd onrustig is geweest. Minister Van Middelkoop (Defensie, ChristenUnie) heeft dit gisteren gezegd in de Tweede Kamer. Het peloton, bedoeld om de Nederlandse kampementen te bewaken, wordt in september vervangen door een eenheid uit Slowakije.