Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Geopolitiek

EU: Vivendi mag Activision kopen

Brussel, 17 april. Eurocommissaris Kroes (Mededinging) stemt in met de vorming van `s werelds grootste producent van computerspellen. Ze heeft de Franse mediagroep Vivendi gisteren toestemming gegeven voor de overname van de Amerikaanse producent van gamesoftware Activision, bekend van Call of Duty en Guitar Hero. Volgens Kroes blijven er genoeg concurrenten over. Vivendi heeft al een afdeling voor spellen. De gezamenlijke omzet van de twee bedrijven komt uit op 3,8 miljard dollar. Daarmee halen ze marktleider Electronic Arts in.