Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Auto

1 Racen

Met wat subtiele rukjes aan het stuurwiel tovert Mario trucjes tot leven Foto Nintendo
Met wat subtiele rukjes aan het stuurwiel tovert Mario trucjes tot leven Foto Nintendo Nintendo

Mario Kart Wii

Nintendo, adviesprijs 49,99 euro, inclusief stuurwiel

Mario Kart is inmiddels een klassieker onder de computergames. Volgens het jargon van de gamers is het een ‘familyparty-racegame’, dus niet alleen voor hardcore, mannelijke gamers van zestien tot achttien jaar, maar ook voor vrouwen en kinderen. De hype die aan de lancering (11 april) voorafging is helemaal terecht, vindt het testteam, dat voor het eerst kennismaakt met deze game. Mario Kart is inderdaad een feest: eenvoudig te bedienen, verrassend, vrolijk en spannend genoeg om verslavend te werken. Meegeleverd is een plastic wit stuurwiel waar je je controller in klikt. Zelfs die gimmick blijkt goed te werken. Het spel biedt ook ervaren gamers meer dan voldoende variatie. Mario Kart heeft zestien verschillende parkoersen en drie verschillende spelniveaus. Je kunt kiezen voor een kart met een ‘motor’ van 50 cc, een motorfiets met 100 cc en een kart of motorfiets van 150 cc. Bovendien zitten er talloze leuke trucjes in die vaak tevoorschijn komen na subtiele rukjes aan het stuurwiel: van stunts op één wiel tot raketlanceringen waarmee je plotseling vooruit stuift. (RO)