Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Waalwijk treedt op tegen discriminatie

WAALWIJK. Het gemeentebestuur van Waalwijk heeft dinsdag een reeks maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat nog meer vluchtelingen uit de gemeente worden weggepest, zoals in september 2007 met een Liberiaans gezin uit Waspik gebeurde. Het college neemt de aanbevelingen van het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum integraal over, liet een woordvoerster weten. Integratie en anti-discriminatie worden ”speerpunten” in het beleid, aldus het college, dat opnieuw zijn excuses aanbood voor de zwakke aanpak van de racistische pesterijen. Forum presenteerde donderdag een kritisch rapport over de affaire.