Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Peter Michielsen overleden

Tot ons verdriet is zondag onze collega Peter Michielsen plotseling overleden. Peter was sinds 1981 in dienst van NRC Handelsblad, sinds 1982 als redacteur Midden- en Oost-Europa en schreef daarover ook in nrc.next. Hij koppelde een fenomenale kennis en een scherpe blik aan een fijne pen, schreef sneller dan zijn schaduw en vertaalde en passant nog even tweehonderd woorden uit het Duits voor website of opiniepagina. Hij was een journalist met een geheugen dat veel verder terug ging dan zijn eigen geboortejaar. Peter was een van de allerbeste bureauredacteuren die een correspondent zich kan wensen. Peter is 62 jaar geworden. We zullen hem missen.