Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Lelijke feeën

Heel veel suffer en lelijker moeten bioscoopfilms niet worden. De Italiaanse animatieserie rond de feeënmeisjes van de Winx Club is nu opgerekt tot een bioscoopfilm van krap anderhalf uur onder de titel Het Geheim Van Het Verloren Rijk. Het is heel erg Lord of the Rings meets Pokémon en dat betekent dat de bombastische uitspraken van de eerste worden gecombineerd met de esthetische woesternij van de tweede. Voor meisjes van negen, tien of elf is het misschien reuze spannend, maar voor hun ouders is het een straf.

Winx Club & Het Geheim Van Het Verloren Rijk. Regie: Iginio Straffi. Met de Nederlandse stemmen van: Niki Romijn, Jannemien Cnossen, Ellis van Maarseveen. In: 109 bioscopen.