Johnny Depp trouwt per ongeluk met een lijk

Corpse Bride Regie: Tim Burton, Mike Johnson € 9,99 ****-
Corpse Bride Regie: Tim Burton, Mike Johnson € 9,99 ****-

dvd

Corpse Bride

Regie: Tim Burton, Mike Johnson € 9,99 ****

Krom is beter dan recht, in de ogen van Tim Burton. Ook zijn wonderlijke poppenanimatiefilm Corpse Bride is als een kronkelende tak in een donker bos gegroeid. Volgens Burton moet animatie niet te gaaf en te soepel lopen, want dat haalt het leven eruit.

Het verhaal over bruidegom Victor, gemodelleerd naar Johnny Depp, die per ongeluk met een lijk trouwt, klinkt afstotelijker dan het is. Het macabere is bij Burton juist aantrekkelijker dan het echte leven.

In zijn ten onrechte ondergesneeuwde Corpse Bride is de bovenwereld van de levenden een grauw, kil oord, terwijl er in de onderwereld van de doden flink op los wordt geleefd, bevrijd van alle beperkingen.

Op het bonusmateriaal vertelt Burton hoe Victor gevangen zit tussen twee werelden, zoals zoveel van zijn personages (Edward Scissorhands, Ed Wood). Burton is de beschermheilige van de met de hand gemaakte poppenanimatiefilm, een genre dat, in de woorden van Johnny Depp, een uitstervende kunst is, dus zelfs in de wereld van de techniek weet Burton de doden nog tot leven te wekken.

Mariska Graveland