De salesmedewerker

Wat doet u precies?

„Wij ontwikkelen websites voor bedrijven en non-profitorganisaties. We hebben onder meer de site drinktest.nl ontworpen voor het Trimbos-instituut. Daarop kunnen bezoekers via het invullen van een paar vragen bepalen of hun alcoholgebruik al dan niet problematisch is..”

Wat is uw rol bij de ontwikkeling?

„Ik onderhoud de contacten met onze opdrachtgevers. Veel organisaties denken niet goed na over wat ze met hun website willen en hoe die moet worden vormgegeven. Voor de meeste bedrijven is een website iets wat ze er gewoon een beetje bij doen.Aan mij de taak om samen met de klant te ontdekken wat hij wil. Vervolgens ga ik met onze ontwikkelaars praten over de vraag hoe we de wensen van de klant kunnen vormgeven.”

U werkt 20 uur per week. Is dat een bewuste keus?

„Nee. Acht jaar geleden werd bij mij het syndroom van Ehlers-Danlos geconstateerd. Dat is een erfelijke aandoening aan het bindweefsel. Bindweefsel is het cement van je lichaam. Het zit tussen je spieren, pezen en gewrichten en houdt alles bij elkaar. Bij mij is het weefsel zwak, waardoor mijn botten ‘los’ zitten en mijn gewrichten regelmatig uit de kom schieten. Dat gebeurt met mijn linkerschouder bijvoorbeeld bijna elke dag. Ik heb pijnklachten en ben ook erg snel vermoeid. Toch kan ik nog veel doen, mits ik maar rekening houd met mijn ziekte. Het is voor mij de kunst om mogelijkheden te zoeken binnen de beperkingen. Dat gaat me goed af.”