Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Werkstraf om `happy slapping`

Arnhem, 15 april. De rechtbank in Arnhem heeft twee jongens uit Arnhem (14 en 18 jaar) tot werkstraffen veroordeeld voor het duwen, trekken, slaan en schoppen van een inmiddels 18-jarige autistische Arnhemmer. De mishandelingen zijn gefilmd en op de videowebsite YouTube verschenen. De 14-jarige kreeg een werkstraf van tachtig uur wegens openlijke geweldpleging, de 18-jarige een werkstraf van 120 uur voor openlijke geweldpleging en mishandeling. Bij de `happy slapping` waren ook twee meerderjarige jongens betrokken. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of ook zij worden vervolgd.