Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Slachtoffer aanslag krijgt celstraf

Den Haag, 15 april. Jerry R. moet vijf maanden de cel in wegens verboden wapenbezit, conform de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank in Den Haag heeft dat gisteren bepaald. R. was in januari slachtoffer van een aanslag. Op een oprit naar de A13 bij Delft ontplofte een bom in zijn auto. De politie trof toen in R.`s jas een pistool aan. Voor de rechtbank speelde mee dat R. al eerder werd veroordeeld voor verboden wapenbezit.