Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Dieet vermindert hartziekten echt

rotterdam, 15 april. Het DASH-dieet, ooit ontworpen om de bloeddruk te verlagen, vermindert de kans op beroertes en hartaanvallen met 20 tot 25 procent. Dat blijkt uit langdurig onderzoek, gisteren gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, onder bijna 90.000 Amerikaanse verpleegsters. Bij hen wordt nu al bijna 25 jaar onderzoek gedaan naar ziekte een leefstijl. Het is uitzonderlijk dat voor een dieet zo`n belangrijk gezondheidseffect ook werkelijk wordt gemeten.