Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Terrorisme

De Kanzlerin zeigte haar Dekolleté

Ik geloof dat het een afwijking is van beide geslachten en alle seksuele geaardheden dat je móét staren als er een vrouw met een immens decolleté voor je neus staat. Ik (heteroseksuele vrouw, 33 jaar) heb daar in ieder geval last van, en daarom was het maar goed dat ik niet uitgenodigd was voor de feestelijke opening van het nieuwe operagebouw in Oslo.

Want daar was Angela Merkel, samen met, en je hebt ze inmiddels vast op een foto gezien, haar twee roomwitte, uitpuilende en vooral immense borsten. ‘Die Kanzlerin zeigt Dekolleté’, kopten de Duitse kranten, wat met al die k’s niet echt erotisch klonk, maar wel waar was.

De Kanzlerin zeigte haar Dekolleté, en hoe. Ingebed in een donkerblauwe avondjurk van haar vaste ontwerpster, een ontwerpster die Merkel meestal op pad stuurt in een gründlich juten mantelpak dat tot de kin is dichtgeknoopt, lagen daar haar borsten, en de hele Noorse opera stond erbij en keek ernaar. Zelfs koningin Mette-Murtel, of hoe ze ook heet, die in Noorwegen als een waanzinnige beauty wordt beschouwd, verbleekte in het aangezicht van Merkels memmen.

Tijd om me te verdiepen in de kledingfilosofie van Angela Merkel, iets waar tot nu toe alleen nog maar in termen van ‘duf’, ‘saai’, ‘bloempot’ en ‘bibliothecaresse’ over was geschreven. Was er iets gebeurd dat ik gemist had, dat was gecumuleerd in dit uitzinnige decolletage van Karin Bloemen-achtige proporties?

Er waren al eerder aanwijzingen dat Angela Merkel de juten zak aan het ontstijgen was, zo bleek. Zo had zij tijdens een werkbezoek aan Beiroet een opvallend wuft tasje aan haar pols gehangen, en had ze het Britse Lagerhuis toegesproken over terrorisme in een diep uitgesneden truitje, waardoor haar borsten in Engeland de bijnaam ‘weapons of mass distraction’ hadden gekregen.

Die bijnaam bracht mij op een idee. Een slimme politica doet alles vanuit strategisch oogpunt – ook verschijnen in een avondjurk met uitsnede tot de navel.

Wilde Merkel ons ergens van afleiden, of ergens op wijzen met haar opvallende outfit? Even de nieuwsberichten van de afgelopen paar dagen doorgelopen en ja hoor, daar was het bericht: Angela Merkel wordt beschouwd als de meest invloedrijke persoonlijkheid van Europa, is gebleken uit een belangrijke enquête. Maar dat nieuws was geëindigd in een ver krantenhoekje.

Dan maar op een andere manier de aandacht opeisen, moet Merkel gedacht hebben, en trok haar blauwe japonnetje aan.