Real Madrid versterkt positie dankzij Sneijder

Wesley Sneijder laat zich toejuichen na zijn winnende treffer. Foto AP Real Madrid's Wesley Sneijder from the Netherlands, right, reacts after scoring a goal, along with fellow team member Marcelo from Brazil, during their Spanish League soccer match between Real Madrid and Real Murcia at the Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, April 13, 2008. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Wesley Sneijder laat zich toejuichen na zijn winnende treffer. Foto AP Real Madrid's Wesley Sneijder from the Netherlands, right, reacts after scoring a goal, along with fellow team member Marcelo from Brazil, during their Spanish League soccer match between Real Madrid and Real Murcia at the Bernabeu stadium in Madrid, Sunday, April 13, 2008. (AP Photo/Victor R. Caivano) Associated Press

Real Madrid heeft in de Spaanse voetbalcompetitie zijn leidende positie versterkt. Met dank aan Wesley Sneijder, die met een briljante actie voor de overwinning (1-0) op Murcia zorgde. De Nederlandse international behoedde daarmee de koploper voor een afgang tegen de degradatiekandidaat.

Real Madrid liep twee punten uit op Barcelona, dat tegen Recreativo Huelva op 2-2 bleef steken. De Madrileense club heeft met nog zes speelronden voor de boeg een voorsprong van negen punten.

De koploper in de Primera Division speelde zeventig minuten met tien man. Miguel Torres kreeg na twintig minuten de rode kaart wegens een smerige overtreding op Dani Aquino.

Voor Ronald Koeman stapelen de problemen zich op. Valencia verloor de thuiswedstrijd tegen Racing Santander met 2-1. Valencia is afgezakt naar de veertiende plaats en staat vijf punten boven de degradatiestreep. Koeman kan het seizoen enigszins redden door de Spaanse beker te winnen. In de finale wacht woensdag Getafe. Alleen winst lijkt de Nederlandse trainer, die onder grote druk staat, voor ontslag te kunnen behoeden.

In de Engelse competitie haakte Arsenal af in de titelrace. De Londense club verloor (2-1) de topper tegen koploper Manchester United. Daardoor liep de achterstand op tot negen punten. Arsenal nam een voorsprong door een doelpunt van Emmanuel Adebayor. Maar Manchester United boog de achterstand om in een overwinning dankzij treffers van Cristiano Ronaldo (strafschop) en Owen Hargreaves, die de bal uit een vrije trap rechtstreeks in het doel schoot. Manchester United gaat in de Premiership aan de leiding met een voorsprong van zes punten op Chelsea, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Bayern München had een goed weekeinde in de Duitse competitie. De ploeg won zelf met 5-0 van Borussia Dortmund, terwijl de concurrenten Schalke 04 en HSV verloren. De voorsprong op nummer twee, Werder Bremen, is met nog zes duels te gaan tien punten.

HSV zakte door de 1-0 nederlaag tegen degradatiekandidaat MSV Duisburg van de derde na de vijfde plaats. De 5-1 nederlaag van Schalke 04 bij Werder Bremen betekende de laatste wedstrijd van trainer Mirko Slomka. Hij werd gisteren ontslagen. Slomka wordt Bij Schalke 04 voor de rest van het seizoen opgevolgd door de oud-spelers Mike Büskens en Youri Mulder. Büskens is trainer van het tweede elftal van Schalke 04. Mulder werkt in Nederland als voetbalanalyticus en loopt stage bij FC Twente. Vorige week werd Schalke door Barcelona uitgeschakeld in de Champions League. (ANP)