Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Overige films

Dracula: Dead and Loving It (Mel Brooks, 1995, VS). Typische, supermelige Brooks-parodie wist (terecht) niet tot de Nederlandse bioscopen door te dringen. Met Leslie Nielsen als de graaf en Brooks zelf als Dr. Van Helsing. RTL 7, 20.30-22.10u.

Shooting Dogs (Michael Caton-Jones, 2005, Engeland/Duitsland). Documentair-realistisch gefilmde geschiedenisles, met veel oog voor de stoffige hectiek van hoofdstad Kigali, speelt zich af tegen de achtergrond van de genocide in de Afrikaanse staat Rwanda, die in 1994 honderdduizenden mensen het leven kostte. De film doet niet erg zijn best om uit te leggen hoe het ook weer zat met de Hutu’s en Tutsi’s. Er is vooral angst en onzekerheid. En misschien is dat ook precies het gevoel dat we moeten delen met de hoofdpersonen, veteraan missiepriester Christopher (John Hurt) en de idealistische leraar Joe (Hugh Dancy). Arte, 21.00-22.45u.