Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Duurzaamheid

op nrcnext.nl

Cd van de week The Black Keys - Attack ‘Elke song heeft iets bijzonders’, schrijft recensent Jan Vollaard. De banjo met gesamplede piano van Psychotic girl, het ronkende soulorgel in All you ever wanted, het funky hiphopritme onder de bluesballade Same old thing en de naar de hemel reikende galmgitaarsolo van Marc Ribot in Lies. Beluister de cd van de week via nrcnext.nl/muziek Black Keys: Attack & Release
Cd van de week The Black Keys - Attack ‘Elke song heeft iets bijzonders’, schrijft recensent Jan Vollaard. De banjo met gesamplede piano van Psychotic girl, het ronkende soulorgel in All you ever wanted, het funky hiphopritme onder de bluesballade Same old thing en de naar de hemel reikende galmgitaarsolo van Marc Ribot in Lies. Beluister de cd van de week via nrcnext.nl/muziek Black Keys: Attack & Release

Vandaag in het nieuws

Tweede (en laatste) dag van de verkiezingen in Italië In Rusland komt Poetins partij bij elkaar voor haar congres (tot en met morgen) Staatssecretaris Huizinga lanceert de campagne ‘Nederland leeft met Water’, over de klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor het water En waar is de olympische vlam vandaag? In Musqat, de hoofdstad van Oman

Vandaag in de weblogs

Fietsen naar Peking

Roeisters Marjolein Verhoeven en Julie Tabbers, per fiets op weg naar Peking, zijn aangekomen in Kroatië. De plaatselijke roeivereniging blijkt een band met Nederland te hebben, resulterend in een oranje clubkleur.

Volg ze op nrcnext.nl/ fietsennaarpeking

C-mon & Kypski Tourblog

De band reist momenteel door de VS voor de opname van hun nieuwe album. Het laatste nieuws komt uit het oosten. „Knock knock. Who is it? It’s New York City!”

Bekijk de vierde videoposting van de band via nrcnext.nl/tourblog

De ‘Bittergate’ van Obama

Barack Obama lijkt zichzelf in de voet te hebben geschoten met zijn opmerkingen over kleine dorpjes in het Amerikaanse platteland, waar volgens hem verbitterde mensen wonen die voor enige houvast naar geloof of wapens grijpen. Zeggen dat mensen zich „vastklampen” aan wapens of religie om economische tegenspoed te compenseren wordt in West-Europa misschien beschouwd als een normale sociaal-democratische gedachte, schrijft NRC-correspondent Tom-Jan Meeus, maar daar wordt dit gezien als een elitaire analyse.

Lees van de band via nrcnext.nl/tourblog

Cd van de week

The Black Keys - Attack

‘Elke song heeft iets bijzonders’, schrijft recensent Jan Vollaard. De banjo met gesamplede piano van Psychotic girl, het ronkende soulorgel in All you ever wanted, het funky hiphopritme onder de bluesballade Same old thing en de naar de hemel reikende galmgitaarsolo van Marc Ribot in Lies.

Beluister de cd van de week via nrcnext.nl/muziek