Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Later warmer

Hoewel het de komende dagen nog steeds relatief koel is, is een weersverandering op komst. Warmere lucht komt vanuit het zuiden dichterbij, met name vanaf vrijdag worden ook in onze omgeving hogere temperaturen verwacht.

Vanavond en de komende nacht is het nog niet zover. Tijdens opklaringen koelt het flink af, in het binnenland kan het zelfs tot een graadje vorst komen. In het zuidoosten ontstaat plaatselijk mist, in de rest van het land blijft het bij een enkele mistbank. Er is weinig, aan zee uit het noordwesten. In het zuidwesten kan nog steeds een bui van zee het land opkomen.

Morgen begint de dag op veel plaatsen met zonneschijn. Doordat de bovenlucht een stuk kouder is dan vandaag ontstaan stapelwolken, die vooral in het binnenland vrij gemakkelijk tot een paar buien uitgroeien, waarbij ook hagel en onweer mogelijk zijn.

Het noordwesten van het land maakt de grootste kans op een droge dag. Bij een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het maximaal 10 graden Ook woensdag is een vrij koude dag met temperaturen rond 10 of 11 graden.

In de nacht naar woensdag is er op veel plaatsen in het binnenland lichte vorst. Opnieuw wisselen stapelwolken en zon elkaar af en valt lokaal een bui. Vanaf donderdag komt de warmere lucht dichtbij. De bewolking neemt toe, in het zuiden valt af en toe regen en het wordt flink zachter.