Film van de dag

Pierce Brosnan neemt het als James Bond op tegen een gewetenloze mediamagnaat in Tomorrow never dies. Tomorrow Never Dies Year:1997 Director: Roger Spottiswoode Pierce Brosnan Based upon Ian Fleming's book
Pierce Brosnan neemt het als James Bond op tegen een gewetenloze mediamagnaat in Tomorrow never dies. Tomorrow Never Dies Year:1997 Director: Roger Spottiswoode Pierce Brosnan Based upon Ian Fleming's book PHOTOS12

Tomorrow Never Dies. Net toen de laatste Bond-roman van Ian Fleming verfilmd was, scheurde het IJzeren Gordijn. Hierdoor belandden de films in hetzelfde niemandsland als menige hedendaagse actiefilm, waarin Russische renegaten atoomwapens op de markt gooien en geheime diensten van de wereldmachten gedwongen zijn samen te werken tegen terroristen. In de Bond-film Tomorrow Never Dies is de volgende oplossing voor het schurkenprobleem gecreëerd: ‘Tomorrow’ is de naam van een krant en een cynische mediatycoon is bereid desnoods een wereldoorlog te ontketenen om hogere kijk- en oplagecijfers te genereren. In zekere zin is de Bond-formule slachtoffer van het eigen succes: de verhaalelementen waar 007 het patent op had, zijn zo ingeburgerd geraakt dat je er niet meer speciaal voor naar een Bond-film hoeft te gaan. (Roger Spottiswoode, 1997, GB/VS), SBS6, 20.30-22.50u.André Waardenburg