Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Wonen

‘Huizenmarkt is geen zeepbel’

De Nederlandse huizenmarkt is geen zeepbel, zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF) woensdag beweerde. Dat zei Ger Hukker, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), gisteren tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers. Het IMF negeert de hypotheekrenteaftrek, zegt NVM. Wel zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar 8 procent minder woningen verkocht, staan er meer woningen langer te koop en steeg de huizenprijs met 3,2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007, volgens de NVM. (NRC)

Lees een interview met Ger Hukker via nrcnext.nl/links