Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Moordenaar van Kerwin spreekt

ROTTERDAM, 10 april. De man die in 1983 de 15-jarige Antilliaanse Kerwin Duinmeijer in Amsterdam doodstak, spreekt op 7 mei op televisie over zijn daad. Nico B., destijds 16, staat bekend als de eerste pleger van `zinloos geweld` met een racistische achtergrond. Hij werd veroordeeld tot jeugd-tbs. Een documentair portret in de rubriek Profiel schetst zijn achtergrond als zoon van een joodse vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn familie heeft verloren. Een dag later zendt HUMAN de telefilm Skin uit, een fictieve bewerking van de gebeurtenissen.