Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Grondig

Bijna twee maanden nadat ik het 14-jarige meisje de anticonceptiepil vanwege bloedingsproblemen heb voorgeschreven bel ik haar ter controle op.
Ondanks het niet zo matineuze uur krijg ik haar  moeder aan de lijn, dochter ligt nog in bed. Na veel gestommel komt ze aan de telefoon, ze klinkt nog heel slaperig.
Op mijn vraag of de pil werkt zegt ze nog niet met slikken te zijn begonnen.
„Maar je hebt ’m al meer dan twee maanden”, werp ik tegen, maar ze laat zich niet uit het veld slaan en zegt: „Ik heb de bijsluiter nog niet uit.”
Jonas van de Lande