2 Insturen

Taalergernissen stuur je in
Taalergernissen stuur je in www.vaagtaal.nl

Verkiezing vaagtaal

www.vaagtaal.nl

De vaagtaal-verkiezing 2008 is begonnen. Tot 15 augustus kun je je taalergernissen sturen naar verkiezing@vaagtaal.nl. Vaagtaal is een term die door Tekstridder in het leven is geroepen. Deze tekstschrijver, -trainer en -adviseur waarschuwt via de site voor een LOA, door Lezen Overdraagbare Aandoening. Vaagtaal schijnt vooral veel voor te komen in zakelijke teksten, leert de website. Mocht er iets gruwelijks vaags tussen zitten, e-mail het dan, met ‘bewijs’. Ben je bang dat je lijdt aan een LOA? Doe dan de vaagtaal-tekstbeoordeling – vanaf 7,99 euro – en ontvang een objectieve beoordeling van je tekst, inclusief rapportcijfer. Tussen 1 september en 1 november 2008 kan iedereen op deze website een stem uitbrengen op één van deze vijftig genomineerde woorden en uitdrukkingen. De uitslag is op 14 november 2008. (MR)