Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Van Gogh prijkt op luchthaventerminal

Van Gogh prijkt op luchthaventerminal Schiphol, 9 april. Medewerkster Helma Peters van het Rijksmuseum legt de laatste hand aan de inrichting van een tentoonstelling van acht schilderijen van Vincent van Gogh op de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Achter de paspoortcontrole, tussen de E en F pieren, zijn de komende weken onder andere een dubbelzijdig paneel met aan de voorkant een moestuin en aan de achterzijde, zichtbaar via een spiegel, een vrouwenportret te zien. De tentoonstelling is bedoeld voor passagiers van de luchthaven, zodat zij buiten het Van Goghmuseum om schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum en van Gogh museum kunnen zien. Foto NRC Handelsblad/Vincent Mentzel Helma Peters, medewerker van het Rijksmuseum legt de laatste hand aan de inrichting van een tentoonstelling van acht schilderijen van Vincent van GOGH in " Rijksmuseum Amsterdam Schiphol ". Een plaats achter de paspoortcontrole tussen de E en F pieren en die bedoelt is voor luchthaven passagiers, om buiten het van Goghmuseum om schilderijen uit de collectie van Rijksmuseum en van Gogh museum te zien. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Luchthaven Schiphol,8 april 2008
Van Gogh prijkt op luchthaventerminal Schiphol, 9 april. Medewerkster Helma Peters van het Rijksmuseum legt de laatste hand aan de inrichting van een tentoonstelling van acht schilderijen van Vincent van Gogh op de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Achter de paspoortcontrole, tussen de E en F pieren, zijn de komende weken onder andere een dubbelzijdig paneel met aan de voorkant een moestuin en aan de achterzijde, zichtbaar via een spiegel, een vrouwenportret te zien. De tentoonstelling is bedoeld voor passagiers van de luchthaven, zodat zij buiten het Van Goghmuseum om schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum en van Gogh museum kunnen zien. Foto NRC Handelsblad/Vincent Mentzel Helma Peters, medewerker van het Rijksmuseum legt de laatste hand aan de inrichting van een tentoonstelling van acht schilderijen van Vincent van GOGH in " Rijksmuseum Amsterdam Schiphol ". Een plaats achter de paspoortcontrole tussen de E en F pieren en die bedoelt is voor luchthaven passagiers, om buiten het van Goghmuseum om schilderijen uit de collectie van Rijksmuseum en van Gogh museum te zien. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Luchthaven Schiphol,8 april 2008 Mentzel, Vincent