Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Boeken

5 JONGERENDEBAT

B. Moeyaert Foto Diego Franssens B. Moeyaert. Foto Diego Franssens
B. Moeyaert Foto Diego Franssens B. Moeyaert. Foto Diego Franssens Franssens, Diego

Goede en slechte poëzie

Amsterdam: De Rode Hoed. Aanvang: 19.30u. Entree: 3 euro (reserveren: vers@schoolderpoezie.nl)

Jongeren uit Amsterdam, Zwolle, Almere en Oldenzaal debatteren onder leiding van Rick de Leeuw over goede en slechte poëzie. Met discussies, stellingen en animatiefilms van il Luster. Dichter Bart Moeyaert leest een essay voor dat hij speciaal voor deze avond heeft geschreven. Welke dichter uit het Nederlands taalgebied willen jongeren de VSB Poëzieprijs geven? Aan het eind van het programma is de bekendmaking.