Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Werper Van den Hurk teruggezet

Miami, 8 april. De Nederlandse honkballer Rick van den Hurk (22) is door zijn werkgever Florida Marlins teruggezet van de Amerikaanse profcompetitie MLB naar de Minor League. Van den Hurk begon dit seizoen als tweede werper maar stelde vooralsnog teleur. De afgelopen twee wedstrijden gunde hij te veel slagmannen een vrije loop en werd hij in de derde inning gewisseld. Van der Hurk moet zich nu bij Carolina Mudcats in de AA-competitie van de Minor League weer in vorm gaan spelen. ”Ik ben er niet blij mee”, zei Van der Hurk. ”Maar als je je werk niet goed doet, is dit het gevolg. Zo simpel is het.” Marlins-manager Fredi González heeft goede hoop: ”Het goede aan deze jongen is dat hij altijd ontzettend hard werkt om zich te verbeteren.”