Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Paul van O. eist verbod uitzending Peter R. de Vries

Amsterdam, 8 april. Paul van O., veroordeeld wegens doodslag op zijn echtgenote Angelique, eist een verbod op een uitzending van het televisieprogramma van Peter R. de Vries. De redactie van het programma van De Vries ontdekte dat Van O. zich had aangemeld bij een relatiewebsite. Een van De Vries` redactrices legde onder een andere identiteit contact met Van O. en maakte een afspraak met hem. Op deze afspraak verscheen echter De Vries, die hem confronteerde met de moord op zijn echtgenote, die niet op de relatiesite vermeld staat. De Vries wil hiermee aantonen dat het zoeken van een nieuwe relatie via een relatiesite gevaarlijk kan zijn. Het kort geding dient op 10 april bij de rechtbank in Amsterdam. De uitzending van het programma van Peter R. de Vries staat gepland voor 20 april.