Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Overige films

Thirteen Days (Roger Donaldson, 2000, VS). Politieke thriller over de Cuba-crisis in 1962 die de wereld op de rand van een atoomoorlog bracht. Castro en Chroesjtsjov blijven buiten beeld. Kevin Costner speelt heldenrol van Kennedy-vertrouweling Kenny O'Donnell, die in werkelijkheid slechts een bijfiguur was. RTL7, 20.30-23.15u.

Awakenings (Penny Marshall, 1990, VS). Salonfähige verfilming van Oliver Sacks’ verslag van zijn ervaringen met patiënten wier waakslaap dankzij een Parkinson-medicijn na dertig jaar werd doorbroken. Met Robert De Niro en een ingetogen Robin Williams als de verlegen neuroloog. RTL8, 20.30-22.40u.

Happy Gilmore (Dennis Dugan, 1996, VS). ‘Culture clash in de country club’. Inferieure ijshockeyer annex schreeuwlelijk manifesteert zich als golftalent in spijkerbroek. Veronica, 20.30-22.20u.