Marianne Vos eist beschermde status Olympische Spelen

Rijswijk, 8 april. Wielrenster Marianne Vos (20) heeft haar eisen gesteld voor de olympische wegrace in Peking. In een interview met het weekblad Sportweek, dat vandaag is verschenen, zegt de wereldkampioene op de puntenkoers dat de andere twee rensters in de selectie zich voor haar moeten wegcijferen in de wedstrijd. ”Volgens mij moet je voor het hoogste gaan, goud. Als ik niet de volledige steun krijg van de twee andere rensters, heb ik weinig te zoeken in de wegwedstrijd. Dan kan ik net zo goed niet meedoen.” Bondscoach Johan Lammerts heeft de selectie voor `Peking` nog niet bekendgemaakt. Vos` coach Thijs Rondhuis valt haar in het interview bij. ”Marianne is de te kloppen vrouw in Peking. Alle landen weten dat ze Marianne eraf moeten rijden om kans te maken op de olympische titel. Het is cruciaal, bijna een eis, dat Marianne twee renners bij zich heeft die zonder dubbele agenda's in dienst van haar rijden. Alleen dan kan ze olympisch kampioen worden.”