Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Industrie boekt fors hogere omzet

Voorburg, 8 april. De Nederlandse industrie heeft in februari ruim 15 procent meer omzet behaald dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag gemeld. Het instituut spreekt van ”de hoogste omzetgroei in ruim zeven jaar”. De omzetgroei is voor meer dan de helft toe te schrijven aan hogere afzetprijzen. Vooral in de aardolie- en chemische industrie was er sprake van dat de eindproducten fors duurder waren.