Beloning voor vingerafdrukken

Beloning voor vingerafdrukken Londen. De Britse burgerrechtenorganisatie Privacy International en privacybeweging NO2ID zijn een campagne gestart om mensen te wijzen op het gevaar van vingerafdrukken voor overheidsdatabases. De organisatie roept burgers via posters op de vingerafdrukken te verzamelen van premier Gordon Brown en Jacqui Smith, minister van Binnenlandse Zaken. De oproep volgt op een actie van Chaos Computer Club (CCC) uit Hamburg. Leden van die club kunnen zich sinds kort per vingerafdruk identificeren als Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, die de vingerafdruk in paspoorten wil laten vastleggen. De CCC haalde zijn vingerafdruk van een glas, maakte er duizenden mallen van en deed die bij het clubblad. De club zoekt nog naar de vingerafdruk van bondskanselier Angela Merkel. Meer over de projecten via nrcnext.nl/links
Beloning voor vingerafdrukken Londen. De Britse burgerrechtenorganisatie Privacy International en privacybeweging NO2ID zijn een campagne gestart om mensen te wijzen op het gevaar van vingerafdrukken voor overheidsdatabases. De organisatie roept burgers via posters op de vingerafdrukken te verzamelen van premier Gordon Brown en Jacqui Smith, minister van Binnenlandse Zaken. De oproep volgt op een actie van Chaos Computer Club (CCC) uit Hamburg. Leden van die club kunnen zich sinds kort per vingerafdruk identificeren als Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, die de vingerafdruk in paspoorten wil laten vastleggen. De CCC haalde zijn vingerafdruk van een glas, maakte er duizenden mallen van en deed die bij het clubblad. De club zoekt nog naar de vingerafdruk van bondskanselier Angela Merkel. Meer over de projecten via nrcnext.nl/links

De Britse burgerrechtenorganisatie Privacy International en privacybeweging NO2ID zijn een campagne gestart om mensen te wijzen op het gevaar van vingerafdrukken voor overheidsdatabases. De organisatie roept burgers via posters op de vingerafdrukken te verzamelen van premier Gordon Brown en Jacqui Smith, minister van Binnenlandse Zaken.

De oproep volgt op een actie van Chaos Computer Club (CCC) uit Hamburg. Leden van die club kunnen zich sinds kort per vingerafdruk identificeren als Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, die de vingerafdruk in paspoorten wil laten vastleggen. De CCC haalde zijn vingerafdruk van een glas, maakte er duizenden mallen van en deed die bij het clubblad. De club zoekt nog naar de vingerafdruk van bondskanselier Angela Merkel.

Meer over de projecten via nrcnext.nl/links